Fetaostbiffar
Fetaost-biffar med rotfrukter i ugn, sallad och tzatziki.
Köttfärs är en av mina favoriter när det kommer till middagar på vardagarna. Du kan göra så himla många olika rätter med den och som absolut inte påminner om varandra. Köttfärssås & spagetti, taccos, chili con carne, lasage. Muuuuuums! En av mina favoriträtter med köttfärs är denna här ovan.
*
Fetaostbiffar: 8st
Blanda köttfärs (typ 500g) med 1 ägg och 1 tsk timjan i en bunke. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tärna en förpackning fetaost och blanda ner i färsen. Forma färsen till 8 biffar. Stek i rikligt med olivolja ca 7-8 minuter på varje sida.
Rotfrukter i ugn:
Skär potatis, morot, palsternacka och sötpotatis i antingen skivor eller stavar. Lägg på en plåt och häll matolja över. Krydda med rosmarin och timjan (jag gillar att ha ganska mycket). Ha plåten i mitten av ugnen i ca 30min (220-225grader).
Rotfrukter i ugn:
Skär potatis, morot, palsternacka och sötpotatis i antingen skivor eller stavar. Lägg på en plåt och häll matolja över. Krydda med rosmarin och timjan (jag gillar att ha ganska mycket). Ha plåten i mitten av ugnen i ca 30min (220-225grader).
Tzatziki:
Riv en halv gurka grovt och lägg i en trådsil. Strö över salt och låt rinna av i 30 minuter. Krama ur saften med handen. Rör ihop med 2 dl matlagningsyoghurt, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk oregano och 1 msk olivolja.