Har ni varit med om detta? #nostalgi

Det är när man kör en nostalgitripp som man inser att nog fan börjar man bli rätt gammal nu. Jag och mina vänner (födda sent 80- och tidigt 90-tal) satt och diskuterade minnen från förr. Det mesta handlade såklart om teknologin, för visst har den utvecklas så sjukt mycket. 

- När man hade "timer" på hur länge man fick sitta vid datorn, för under den tiden kunde ingen ringa till hemtelefonen?
Ja, man hade även en hemtelefon och datorn var en tjock box. Alla andra teknikprylar var rätt häftiga också - typ freestylern! Och istället för iPhone så hade man Nokia 3310. Fast det var ju ännu coolar när flipp-telefonerna kom (som man vek dubbelt). Telefonerna blev mindre och mindre i storlek och det var superhäftigt. Nu är det helt tvärtom. 

- Tiden då selfies kallades egobilder/egopics?
Dessa la man oftast ut på bilddagboken eller Pixbox. Och ville man chatta så var det exempelvis Lunarstorm och msn som gällde. Sen önskade man sig en ny webbkamera när man fyllde år så man kunde skypea. För nej, det fanns ingen i själva datorn. 

- När man delade teman på mobilen med bluetooth. 
Man hade så coola teman på mobilen. Och den tiden när man var tvungen att springa på kiosken och köpa 100/200kr kontantkort till mobilen för att kunna ringa/smsa. Hade man lite pengar snålringde man och la på efter en sekund så personen skulle ringa upp istället. 

- Lavalampan var ett måste. 
Hur cool var man inte om man ägde en lavalampa. 

Jag och Syrran back in the days. 
(null)
Och som ni även ser på bilden: tapet + bård = sant. Vad var ett rum utan bårdar liksom.