Ny kaffemaskin

Enda sedan jag började på min nya arbetsplats (för två år sen, hehe) så har jag velat ha en nice kaffemaskin hemma. Den vi har på jobbet gör det absolut godaste kaffet jag någonsin smakat (amatörmässigt då, ej typ barista-kaffe). Så jag har sagt att skaffar jag någon ny kaffemaskin så ska det vara en Jura. 

Min kapselmaskin från Dolce Gusto och min kaffebryggare från Electrolux kan ju slänga sig i väggen nu! Nä men dom har gjort ett strålande jobb, men nu är det dags för en ordentlig maskin som maler bönorna direkt man gör kaffet. Snabbt och enkelt!

(null)
Till höger om kaffemaskinen ser ni favoritdryck nr 2, hahaha. Nä men kaffe och vin är livets drycker. 

Det blev en Jura E60. Vi har E6 på jobbet och ska jag vara ärlig så vet jag inte exakt skillnaden. Vad jag kan se så har våran lite mindre vattentank men annars ser dom typ exakt likadana ut. Kanske E6 är mer anpassad till kontor och företag. 

En viktig detalj är även kaffet! Billigt kaffe smakar billigt. Satsa på ordentliga kaffebönor så blir det mycket godare. Jag kör alltid ekologiska kaffebönor och gärna Arvid Nordquist. Finns ingen bättre doft än den när man öppnar en ny påse med kaffebönor.