Smink från Jane iredale

Ni vet när typ allt smink tar slut samtidigt. Så var det för mig där innan midsommar. Mascaran, foundation, bryngele, allt. Så passade på att göra en ordentlig sminkbeställning med gamla favoriter, men även lite nytt. 

(null)
Ett utav mina favoritmärken (som ni ser på bilden ovan) är Jane Iredale. Det är mineralsmink med hudvårdande egenskaper, perfekt för min känsliga hy. Att hitta produkter som är bra för hyn men som är fulltäckande är inte det lättaste! (Dessutom med solskydd)

1. Balance fuktspray 
Denna spray använder jag efter min foundation, dels för att få mineralerna att smälta in ännu bättre i hyn (typ få bort det "pudriga") men även för att återfukta. Just denna är anpassad för fet/problem-hy. 

2. Loreal telescopic mascara 
Har hört mycket gott om denna så var bara tvungen att testa den. Min favorit är Lancomes Definicils, men eftersom den är nästan tre gånger så dyr så vill jag prova hitta en budgetvariant som funkar. Dock är det svårt, då nästan alla jag provat fastnar på ögonlocket under dagen. Så får se hur denna funkar!

3. Smooth affair Primer
Fick med ett prov på deras primer för fet hy. Har provat denna innan och jag gillar den. Dock tycker jag mitt smink sitter ganska lika oavsett om jag har primer under eller ej. Blir ändå alltid fet under dagen. Denna minskar det eventuellt liiite. 

4. Brow gel blonde
Har typ slutat måla mina bryn eftersom det är inne med lite naturligare look nu. När jag kört browlift har jag bara behövt borsta till dom, men nu när färgen börjar försvinna och browliftens effekt börjar avta är den här toppen att bara borsta in i brynen för lite naturlig färg och form. Snygg kall/askig ljusbrun färg (ganska lik taupe från anastasia). 

5. Just kissed lip plumper Sydney 
Denna hade jag inte testat tidigare, men det var en väldigt somrig och korallig färg som kommer vara perfekt nu. Sticker lite i läpparna men blir ett fint "gloss" som ändå håller ett tag. Det står att den ska återfukta men jag blir ändå lite torr (som av alla andra läppglans jag provat). Deras lip drink (läppbalsam) är dock det bästa jag provat för torra läppar som även ger lite färg. 

6. Bare Minerals Matte foundation
En gammal klassiker jag alltid kör på sommaren dom gånger jag bara vill jämna ut hudtonen lite men inte känna mig sminkad. Varvar mellan originalen och matte, blir inte så stor skillnad för mig. Jag kör färgen fair eller fairly light. 

7. Pure pressed foundation
Min absoluta favorit när det gäller mineralfoundation. Fulltäckande men går att bygga upp från lätt till full beroende på val av borste. Behöver inte ens concealer när jag kör denna utan där jag vill ha mer täckning tar jag puderpuffen och trycker in foundationen på huden. Sprayar alltid fuktsprayen mellan (om jag kör två lager) och efter. Har även solskydd.  På vintern kör jag färgen bisque (en av dom ljusaste) men nu på sommaren blir det warm silk. Hade kunnat ta en lite mörkare, men dröjer ju bara några veckor så är jag blek igen, så jag får hellre bronza upp kinderna dom här få sommarveckorna alternativt köra mindre täckande så passar den perfekt.