Från varm till kall

Den silvriga blonda är ju fortfarande populär, men ibland måste man ha tålamod för att nå det resultatet. Här är en av veckans färgningar. För ett år sen var hon riktigt mörk mörk brun och under 5 omgångar har vi slingat upp håret och nyanserat det kallt. Bild 1 är från i maj och bild 2 är från nu i veckan. Äntligen har vi nåt målet vi startade förra hösten! Vi har även valt att bara slinga för att behålla lite av hennes egna färg i botten, vilket ger en mycket mindre markant utväxt. 

Den årliga rensningen


Nu har jag börjat den årliga rensningen och bytet från vår- & sommarkläder till höst & vinterkläder. Nu är sommarskorna nerpackade i kartonger och de lite varmare skorna är putsade, insmorda med sko-"conditioner"  och impregnerade. Har även hunnit ta fram de stickade tröjorna och packa ner dom somriga klänningarna m.m. Till helgen är jag bortrest så jag får skjuta upp rensningen av ytterkläder till veckan efter. 

Cocktail-glas

Har fyllt på min Iittala-samling med dessa två cocktailglas. Dock dricker jag inte så mycket drinkar hemma så jag tänkte mer ha dom till efterrätter. Det går att ha till exempel pannacotta, creme brulee eller sorbet. Man vet att man börjar bli (eller vadå börjat bli? haha, ÄR*) vuxen när man tycker det är roligt att samla på tallrikar, glas etc. Iittala och muminglas är ju två storfavoriter hos mig.

Wanties - Mom jeans

Nr 1-3 är från nelly och det sista paret är från gina tricot.
Något jag sett mycket på senaste tiden är dessa high wasted jeans med lite slitningar och loose fit. Jag är inte helt insatt i modevärlden men nu verkar dessa kallas mom jeans. För ett par år sen tyckte jag denna modell också var poppis men då kallade man de boyfriend jeans. Nåväl, jag kan ju också vara ute och cykla helt, vad vet jag.

När dom började synas här i somras så tyckte jag inte riktigt om modellen, men allt eftersom har den åsikten ändras mer och mer till det positiva. Nu tycker jag dom är hur balla som helst! Jag har dock ett problem. Denna modell brukar sällan passa mig, vilket är otroligt tråkigt. Tar jag min rätta storlek så är de ALLDELES för korta i benen. Anklarna ska ju synas på denna modell, men med mig så syns typ halva vaden. Och går jag upp 1-2 storlekar så längden passar så drunkar jag i dom istället. När jag köper jeans så köper jag alltid rätt storlek men med extra långa ben, vilket inte verkar finnas som alternativ på dessa. Jag som verkligen vill äga ett par! 

Monday motivation

Bilderna är tagna från weheartit
Tycker man blir antingen lugn eller inspirerad av att kika på såna här inspo-bilder. Har suttit och bläddrat lite på weheartit och lyckades samla på mig en liten samling bilder som ger en skön måndagsfeeling. Hoppas ni fått en bra start på veckan så hörs vi mer imorgon.