5 fakta om mig

1. Båda mina föräldrar är från Finland. Så man kan säga att jag är halvfinsk eftersom jag är född och uppvuxen i Sverige, men helfinsk om man tittar på var mina föräldrar kommer ifrån. 
 
2. Jag är en ritkig sportnörd. Nu under vm ser jag minst 2 matcher per dag (plus highlights och summering av alla dagens matcher) och under vintertid ser jag mycket hockey, basket och innebandy. Både live och på tv. Dock ska det vara bollsporter, ser aldrig friidrott och skidor till exempel.
 
3. Jag måste ha "fullspäckat" schema. Har jag inget planerat på ett par dagar blir jag otroligt rastlös och får nästan lite panik av att jag inte har någonting planerat. Så jag måste öva på att även ta det lugnt. Vilket även tar oss till nästa punkt...
 
4. Jag har svårt för att tacka nej till folk. Jag tycker ju det är superroligt att göra massor med saker, men jag har svårt att tacka nej när jag märker att det börjar bli för mycket inplanerat. Istället är jag "snäll" och pressar in det nånstans ändå. Det är ju alltid roligt när man väl gör det, men ibland har dagen allt för få timmar.
 
5. Jag snoozar aldrig. Blir bara tröttare av att göra det, så jag kliver upp direkt när larmet ringer. Oftast vaknar jag med ett ryck när det ringer och är ganska pigg direkt. Är som piggast när jag stiger upp mellan 05.30-07.30. Är även rutinmänniska så jag gillar att få ungefär 6,5-7 timmars sömn varje natt, för då mår jag som bäst.
 

Personvalvård

(null)
Vi som jobbar på salongen måste ju också få tjusigt hår så här innan semestern, så ikväll blev det personalvård. 

Kl 16.00 slog vi igång Sverige-Mexico samtidigt som vi käkade lite kinabuffe från restaurangen här bredvid. Och vilken spännande match! Väl där efter (och lite under tiden) så fixade vi varandras hår. För mig blev det att flytta upp mina hairtalkslingor och färga det i en kall violett/rosa nyans. Det är lite mer lila i verkligheten än vad det är på bilden. 

Och på tal om min värk och kallsvettningarna igår så är det som bortblåst! Jag hoppas verkligen det var en engångsföreteelse och att jag inte kommer få så nu varje gång. Så skumt när jag aldrig haft så tidigare. 

Mensvärk??

Idag hände en obehaglig sak på jobbet som jag ej varit med om tidigare. Det började med att jag kände av lite mensvärk men jobbade på som vanligt. Inom en timma så blev det värre och värre, men jag tänkte att jag tar en värktablett efter nästa kund så klarar jag nog av dagen som vanligt. Kort därefter började jag kallsvettas och nästan må illa. Tog en kort liten paus, drack vatten, torkade svetten och gick ut och jobbade igen. 10 minuter senare hände samma sak. Kallsvettades som bara den (det blev sjöblött på tröjan och i nacken) och kände mig väldigt darrig/skakig och illamående. Kallsvettades så mycket så jag kände mig lite yr och kunde inte koncentrera mig på att göra jobbet så var tvungen att avbryta och gå hem.
 
Asså what, detta har ALDRIG hänt tidigare. Och så obehagligt när det kom inom 1-2timmar (jag satt liksom med samma kund hela tiden och kände mig fullt frisk med kunden innan). Och jag är en sån som hatar att vara sjuk och att dessutom avbryta en arbetsdag och gå hem, ja då ska det gå mycket till. Nu har jag tagit lite värktabletter och sovit mellan 12-16 så nu känns det bra igen. Så SKUMT. 
 
Har detta hänt för er någon gång? Vet att mensvärken kan vara ett helvete för vissa så förstår att detta kanske är normalt för endel, men när man aldrig ens tagit en värktablett mot mensvärk tidigare så känns det väldigt märkligt.

Veckans planer

Nu är det nedräkning till semestern. Endast tre veckor kvar att jobba (med denna inkluderad). Sen kommer jag vara på resande fot, men mer om det i ett annat inlägg! Här kommer veckans fullspäckade schema:
 
Måndag:
- Jobb 7.30-15.30
- Klippa pappa 15.30-16.00
- Fixa mammas fransar 16-18
 
Tisdag:
- Jobb 8.30-17.30
- Gymma 18-19
- Göra matlådor
 
Onsdag:
- Jobb 7.30-16.00
- Se Sveriges match 16.00, SAMTIDIGT som vi äter lite gomiddag på jobbet och fixar oss själva fina i håret inför semestern.
 
Torsdag:
- Jobb 9-18
- Fyspass/Intervaller på Ormberget 19-20
 
Fredag:
- Jobb 7-16
- Middagsdejt med Adam på Pinchos 18.00
 
Lördag:
- Avskedsfest för en kompis i Piteå!
 
Söndag:
- Mest troligt bakishäng, hehe.

Midsommar = Mat

Eftersom det regnat större delen av midsommar så skippade vi grillningen i år. Men jordgubbar och glass är den tradition som alltid hänger med varje midsommar. Sen dukade vi upp väldigt fint inför Sveriges match mot Tyskland igår. Såå synd att dom förlorade med bara ett fåtal sekunder kvar!

Här får ni lite bilder på midsommar (fredag/lördag). MAT är väl det alla högtider handlar om, hehe.

(null)
(null)

(null)
(null)