Sirapskakor med chokladbotten
Jag brukar alltid ha sirapskakor hemma. Perfekt kaka att bjuda på till kaffet när man får besök. Denna gång provade jag att göra dom med en liten tvist, nämligen med choklad i botten. Gjorde två med mjölkchoklad och en med daim.
Sirapskakor med mjölkchoklad
100g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
ca 300g mjölkchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg, som du sedan delar i tre delar.
2. Lägg ut tre rader med mjölkchokladbitar, ca 25cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rull ut längderna, ca 25cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med chokla och platta till dem med fingarna.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13-15min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma och låt de sedan svalna på plåten.